Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Γιατί καλέ δεν ανατρέπουμε τα μέτρα;

"Γιατί", σου λέει, "τόσα χρόνια δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε κανένα από τα εγκληματικά μέτρα; Τι κάνουμε λάθος; Ποιος φταίει;"
Συνήθως βέβαια αυτός που το ρωτά έχει προαποφασίσει για το ποιος φταίει.

Την απάντηση πάντως που αναζητούμε με αγωνία την τελευταία τριετία την έδωσε χτες ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, νάμπερ ουάν σε ψήφους αντιπρόσωπος στο 31ο τακτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης:

"Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα καταφέραμε και αντέξαμε, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί, αλλά και να εξακολουθήσουμε να έχουμε την κύρια ευθύνη για τη λειτουργία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Από αύριο, η παράταξη μας συνεχίζει τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων
".


Ο περί ου ο λόγος αντιπρόσωπος είναι ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ νομού Θεσσαλονίκης. Η παράταξή του έλαβε το 42,1% των ψήφων για τη νέα διοίκηση του ΕΚΘ και το 53,68% των ψήφων για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ. Η Εργατική Ενότητα (ΚΚΕ) πήρε το 25,4%, η ΔΑΚΕ το 17,04% και η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία το 14,57%. Η τελευταία μάλιστα αποτελεί συνδικαλιστική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και νεοφώτιστων παλαιοπασόκων.

Ο άνθρωπος λέει την αλήθεια. Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης ψήφισαν πασοκάρα. Αύριο η μεγάλη πλειοψηφία, αυτοί που απείσχαν από τις εκλογές του ΕΚΘ, θα κάθονται πάλι με σκυμμένο το κεφάλι και θα αναρωτιούνται:
"Γιατί τόσα χρόνια δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε κανένα από τα εγκληματικά μέτρα; Τι κάνουμε λάθος; Ποιος φταίει;"

Μα ...οι χωριστές συγκεντρώσεις φταίνε καλέ! Αν τις κάναμε παρέα η ΠΑΣΚΕ θα καταποντίζονταν ή θα μετατρεπόταν σε επαναστατικό εργατικό όργανο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου